Våra
Djur

Guidningar

Ett besök hos oss är alltid spännande, och de senaste åren har vi utökat informationen om djuren och deras miljöer, så att man som besökare också får nya kunskaper. Ännu mer givande blir besöket när ni bokar en privat guidning.

Vi skräddarsyr gärna guidningar efter era behov och önskemål!  

På Tropicarium pågår arbetet med att sköta om djuren dygnet runt, och Tropicariet innefattar oändligt mycket mer än vad som syns på utställningen. Kärnan i verksamheten är förstås den dagliga skötseln och utfodringen av kunniga djurvårdare som även har kunskaper om djurens beteende och samverkan i naturen.

Guidning

Boka in en guidning med våra djurvårdare och gör ditt besök på Tropicariet ännu mer spännande och givande. Matning och förevisning är en självklar och mycket viktig del av guidningen och det gör den dessutom extra intressant.

Pris 1000:- kronor för upp till 25 deltagare, plus entréavgiften.

Boka guidning

Äventyrsguidning

En äventyrsguidning hos oss har lite mer mer fokus på upplevelse ( anpassad för ca ålder 4-12 år ), och lite mindre information om djuren och dess miljöer. Här lägger vi focus på att titta närmare på utvalda djur. Klappa en orm eller varför inte känna hur det känns när världens största skorpion kryper i handflatan.

Pris 1000:- kronor för upp till 25 deltagare, plus entréavgiften.

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Missa inte våra populära djurvisningar. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Torsdagen den 18/4 är sista dagen vår lilla kiosk är öppen, där finns kaffe, kaffebröd och korv.

Fredagen den  19/4 Öppnar Hajkiosken vid Tropicariums entré. Hajkiosken har samma öppettider som Kolmårdens djurpark.

Har ni egen matsäck finns fortfarande möjligheten  att sitta i friska luften utanför Tropicariums entré de dagar Hajkiosken är stängd.