Våra
Djur

Hajdyk med 100% hajgaranti

Hajdyk

Här har du tillfälle att göra någonting unikt !

Dyk i ett gigantiskt akvarium med tropiskt 23 gradigt havsvatten och 100% hajgaranti. Sällskapet kan inte bli bättre: en Sandtigerhaj och 2 sköterskehajar och hundratals andra fiskar.

Tänk på att:

Du måste fyllt 18 år och ha dykarcertifikat för att dyka.

I hajakvariet finns Sandtigerhaj (sandtigerhajen, är dryga 2,4 meter lång), 2 Sköterskehaj, och ett hundratal fiskar. Akvariet är ca 3.6 meter djupt.

Vi filmar evenemanget med undervattenskamera och filmen (på minneskort) får dykaren efteråt. Tänk på att be någon filma utifrån också. (vår kamera kan ju gå sönder, därför lämnar vi ingen garanti för att man får filmen).

Dyktiden är ca 30 minuter. Man kan titta på utställningen både före och efter dykningen. Den tid ni bör räkna med att hela dykarrangemanget tar är ca 2 timmar.

Glöm inte att man måste ha dykarcertifikat, dykt för mindre än 1 år sen, ha minst 5 dyk och ha fyllt 18 år för att få dyka i hajakvariet.

Ta med dykcertifikat och  badkläder, handduk, shampo, om så önskas, egen dykmask. Tropicarium tillhandahåller all dykutrustning. Meddela storlek på våtdräkt i förväg.

Kom minst en timme i förväg, eftersom dykningen helst skall börja på den tid som är bokad.

Du bör ha dykt senast för ett år sen eller vara mycket erfaren om du inte dykt på en längre tid, för här kan vissa bli ganska nervösa, och man ska inte behöva koncentrera sig på utrustningen. Under dykningen får man möjlighet att komma nära hajarna och alla småfiskarna.

Dyktid ca 30 minuter. 

  • Dykningen sker helt på egen risk! Varken vi eller vår skyddsutrustning ger 100% säkerhet.
  • Sandtigerhajen är stor (2,4m) och kan tillfoga personskada. Det är absolut förbjudet att röra vid Sandtigerhajen! Men de andra hajarna kan du klappa.
  • Sedan vi började med hajdyk 1991 har inga allvarliga incidenter inträffat.

Detta kan vi erbjuda onsdagar.

Pris:

Att dyka med hajar kostar 2000 :- som betalas in på pg 828982-9 inom en vecka från bokningsdatum. För den som dyker ingår entré till Tropicarium.

Alla övriga betalar entré som vanliga besökare. (Vuxen: 130:- Barn: 80:-) Välkommen till en annorlunda och spännande upplevelse på Kolmårdens Tropicarium! Tel: 011 - 39 52 50 Fax: 011 - 39 52 69

Läs Aftonbladets artikel om att dyka med hajar


(OBS Priser som nämns i artikeln från 1998 är inaktuella)

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Missa inte våra populära djurvisningar. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Torsdagen den 18/4 är sista dagen vår lilla kiosk är öppen, där finns kaffe, kaffebröd och korv.

Fredagen den  19/4 Öppnar Hajkiosken vid Tropicariums entré. Hajkiosken har samma öppettider som Kolmårdens djurpark.

Har ni egen matsäck finns fortfarande möjligheten  att sitta i friska luften utanför Tropicariums entré de dagar Hajkiosken är stängd.