Bevarandeprojekt på Kolmårdens Tropicarium: 1/8Nästa

Bevarandeprojekt på Kolmårdens Tropicarium

En funktion som djurparker och offentliga terrarier och akvarier har är att upplysa om diverse ekologiska problem och annat som vi människor drabbar de vilda djuren med, ofta i samband med kampanjer och insamlingar. Varje år startas nya, aktuella kampanjer för att stödja utvalda djurgrupper, dessa bevarandeprojekt organiseras bl.a. av de europeiska djurparkerna inom European Association of Zoos and Aquaria europeiska djurparksföreningen (EAZA).

2011/2012 GO-EAST
I Dao Tien Endangered Primate Species Centre i Cat Tien National Park i Vietnam, omhändertar och rehabiliterar Endangered Asian Species Trust misskötta apor vilka sedan släpps ut. Läs mer


2013/2014 Projekt Valhaj
Valhajen har funnits omkring sextio millioner år på jorden, men upptäcktes och beskrevs först 1828. Den är nu klassad som sårbar av IUCN och på Tropicarium kommer vi i under 2013 starta projekt Valhaj, en insamling för att hjälpa valhajen.


2009 Insamlings kampanj för Orangutang
Insamlings kampanj för Orangutan, Indonesia, Borneo Orangutan Survival Sweden,


2007/2008 Grodans år - Year of the frog
År 2008 är grodans år, och fokuserar på groddjuren, som på sista åren fått svårare och svårare att klara sig. Våtmarkers försvinnande samt vissa sjukdomar som människan spridit har fått fatala konsekvenser, vilket det är dags att göra något åt, nu låter vi groddjurens situation komma i fokus.


2005/2006/2007 Shellshock
Under tre år hjälpte Kolmårdens Tropicarium till med att samla in pengar för att stödja sköldpaddorna, och kampanjen Shellshock, EAZA Turtle and Tortoise Campaign 2004/2005. Tack alla ni som stötte oss i insamlingen, det blev 25 000 kronor!
Följ Gröna Kusten