Våra
Djur

Nyhetsarkiv

Surikaterna är tillbaka

Publicerat 2017-11-30

Idag flyttade våra surikater "hem" till sin totalrenoverade anläggning. Efter fjorton dagar i tillfälligt boende får de åter springa omkring, gräva, busa och charma besökare, allt en surikatfamilj behöver.


Vi bygger om Mellan-amerika!

Publicerat 2017-10-09

Vårt biotopterrarie som representerar Mellan-amerika byggdes 2011, tanken var då att visa en vacker snok-art som kallas för "Kycklingsnok".

Tyvärr var dessa extremt skygga snokar inte intresserade av att visa upp sig utan låg väl gömda i terrariet mest hela tiden, de kom fram några gånger per månad när de blev hungriga men försvann till sina gömställen så fort de ätit. Till slut gav vi upp, snokarna fick flytta och ge plats för Hjälmbasilisker.

Även de var svåra att få syn på men det berodde mer på hur fint de smälte in i grönskan än att de gömde sig.

Nu har det gått 15 år sen de flyttade in och vi kände att det var dags för förnyelse. Terrariet har sina brister och åren har tagit ut sin rätt. Den sista Hjälmbasilisken har flyttat till Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping där den skall hjälpa till att utbilda eleverna i skötsel av reptiler.

Terrariet är "urblåst" och kommer att renoveras och byggas om från grunden. I stället för Hjälmbasilisk kommer vi att visa fantastiskt vackra näsgropshuggormar som normalt lever i mellan och sydamerika. Ombyggnaden kommer fortgå hela vintern och terrariet väntas stå klart någon gång under våren 2018.

 

 


Renovering av Piraya-akvariet

Publicerat 2017-01-10

Tropicariums utställning uvecklas och förändras ständigt. I somras konstaterades att vårt piraya-akvarium var i dåligt skick.

Så fort hösten kom spärrade vi av och rev ned akvariet, efter det påbörjades renoveringen med bla. reparation av stomme, nytt tätskikt, ny inredning och polering av rutor.

Sedan några veckor står akvariet klart och pirayorna har flyttat in. Det kommer ta ett tag för växterna att riktigt frodas och göra anläggningen full rättvisa. Men redan nu är det fint och fiskarna stortrivs.


Grön mamba har flyttat in hos våra Gabonhuggormar.

Publicerat 2016-12-09

Den gröna mamban är en lång och smidig orm som trivs bäst uppe i trädkronorna. Den fantastiska gröna färgen är ett perfekt kamouflage bland blad och grenar. Så nästa gång ni tittar på våra Gabonhuggormar, glöm inte att lyfta blicken upp mot grenarna för att få syn på den Gröna mamban. Välkomna.


Nytt på Tropicarium

Publicerat 2016-07-22

Sydamerika-Amazonas-akvarie.

Mer än 70000 liter vatten.


Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

På skollov (Ej sommarlovet) och vissa helger har vi spännande djurvisningar, NÄR? kan ni se i vår kalender.

Vår lilla kiosk har öppnat för vintern, här kan ni köpa kaffe-korv-läsk och enklare tilltugg.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Vid vår entré finns det möjlighet att sitta utomhus under tak och äta medhavd matsäck.