Våra
Djur

Nyhetsarkiv

Vi bygger om Mellan-amerika!

Publicerat 2017-10-09

Vårt biotopterrarie som representerar Mellan-amerika byggdes 2011, tanken var då att visa en vacker snok-art som kallas för "Kycklingsnok".

Tyvärr var dessa extremt skygga snokar inte intresserade av att visa upp sig utan låg väl gömda i terrariet mest hela tiden, de kom fram några gånger per månad när de blev hungriga men försvann till sina gömställen så fort de ätit. Till slut gav vi upp, snokarna fick flytta och ge plats för Hjälmbasilisker.

Även de var svåra att få syn på men det berodde mer på hur fint de smälte in i grönskan än att de gömde sig.

Nu har det gått 15 år sen de flyttade in och vi kände att det var dags för förnyelse. Terrariet har sina brister och åren har tagit ut sin rätt. Den sista Hjälmbasilisken har flyttat till Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping där den skall hjälpa till att utbilda eleverna i skötsel av reptiler.

Terrariet är "urblåst" och kommer att renoveras och byggas om från grunden. I stället för Hjälmbasilisk kommer vi att visa fantastiskt vackra näsgropshuggormar som normalt lever i mellan och sydamerika. Ombyggnaden kommer fortgå hela vintern och terrariet väntas stå klart någon gång under våren 2018.

 

 

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Våra populära djurvisningar tar ett sommaruppehåll men återkommer givetvis till hösten 2018, NÄR? kan ni se i vår kalender.

Lördagen den 28/4 öppnar Hajgrillen för säsongen, de kommer hålla öppet de dagar Kolmårdens Djurpark är öppen.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.