Våra
Djur

Biotopterrarier

 

En omfattande ombyggnation påbörjades 2001 på Kolmårdens Tropicariums reptilavdelning, då vi började bygga vad vi kallar "Biotopterrarier".

De skall representera de olika världsdelar där reptiler förekommer. Varje vinter sedan 2001 har minst ett terrarium i ormgången byggts om, 2013 byggdes det sista terrariet och inget av de ursprungliga terrarierna  finns kvar.

Vi har inriktat oss på hotade arter och miljöer, och målet är att efterlikna djurens naturliga levnadsförhållanden. I dessa konstgjorda miljöer samsas reptilerna med fiskar och amfibier. De flesta växter är levande och härstammar från djurens naturliga miljö. Även terrarier i andra delar av utställningen och med andra djur än reptiler har börjat byggas om efter samma koncept. Vår ambition för framtiden är att hela Tropicarium skall visa djur i så naturtrogna och biotopriktiga miljöer som det är möjligt

Terrarierna är designade och byggda av Kalle Melkersson som ansvarar för reptilavdelningen.

Artfakta har utökats och omfattar även myter, ekologi, och människans påverkan på deras livsmiljö. Vi arbetar ständigt med att utveckla informationen om djuren i terrarierna.

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Våra populära djurvisningar tar ett sommaruppehåll men återkommer givetvis till hösten 2018, NÄR? kan ni se i vår kalender.

Lördagen den 28/4 öppnar Hajgrillen för säsongen, de kommer hålla öppet de dagar Kolmårdens Djurpark är öppen.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.