Våra
Djur

Bevarandeprojekt på Kolmårdens Tropicarium

Tropicarium i Kolmården

En funktion som djurparker och offentliga terrarier och akvarier har, är att upplysa om hur människans påverkan på naturen ofta skapar allvarliga problem för de vilda djur som lever där, på land såväl som i vatten. Ett sätt att belysa sådana problem är med hjälp av kampanjer och insamlingar. Varje år startas nya, aktuella kampanjer för att stödja utvalda djurgrupper, dessa bevarandeprojekt organiseras bl.a. av de europeiska djurparkerna inom European Association of Zoos and Aquaria europeiska djurparksföreningen (EAZA).

2011/2012 GO-EAST

I Dao Tien Endangered Primate Species Centre i Cat Tien National Park i Vietnam, omhändertar och rehabiliterar Endangered Asian Species Trust misskötta apor vilka sedan släpps ut. Läs mer


2013/2014 Projekt Valhaj

Valhajen har funnits omkring sextio millioner år på jorden, men upptäcktes och beskrevs först 1828. Den är nu klassad som sårbar av IUCN och på Tropicarium kommer vi i under 2013 starta projekt Valhaj, en insamling för att hjälpa valhajen.


2009 Insamlings kampanj för Orangutang

Insamlings kampanj för Orangutan, Indonesia, Borneo Orangutan Survival Sweden,


2007/2008 Grodans år - Year of the frog

År 2008 är grodans år, och fokuserar på groddjuren, som på sista åren fått svårare och svårare att klara sig. Våtmarkers försvinnande samt vissa sjukdomar som människan spridit har fått fatala konsekvenser, vilket det är dags att göra något åt, nu låter vi groddjurens situation komma i fokus.


2005/2006/2007 Shellshock

Under tre år hjälpte Kolmårdens Tropicarium till med att samla in pengar för att stödja sköldpaddorna, och kampanjen Shellshock, EAZA Turtle and Tortoise Campaign 2004/2005. Tack alla ni som stötte oss i insamlingen, det blev 25 000 kronor!

Hajarna matas av dykare

Söndagar ca kl 11.00

På skollov (Ej sommarlovet) och vissa helger har vi spännande djurvisningar, NÄR? kan ni se i vår kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.