Våra
Djur

Konstgjorda berg, stenar och klippor

Pinche Berg

Ovan ses när vi bygger ett konstgjort berg inne i den blivande sydamerikanska regnskogsdjungeln för Pinche apor på Tropicarium i Kolmården.

Bilden nedan ser vi i ett exempel på en konstgjord klippa som utfördes 2007 på Tropicarium i Kolmården. Det färdiga terrariet är idag ett ökenterrarie som föreställer en biotop från Arizonaöknen (U.S.A.).

Oekenterrarrium

Ökenterrariet bebos av ett par giftödlor, s.k. Gilamonster eller Gilaödla, som lever i Arizonas (U.S.A) ökentrakter.

 

Hur?

Vi avgjuter riktiga berg med ett speciellt silikon för att sedan skapa former som vi kan göra avgjutningar i. Avgjutningarna skapas med en blandning av kemikalier och färg, som blir plast efter att det svalnar av. Det är en dyr process som ger otroliga resultat som är unika för Tropcariet. Vi vill påstå att vi har de mest naturlika akvarium och terrarium i Europa på grunda av detta.

 

Pga av Coronaviruset pausar vi alla planerade aktiviteter som riskerar att skapa trängsel.

Så fort situationen tillåter drar vi igång igen.

 

Ni behöver inte förboka ett besök på Tropicariet. Vi har drop-in och hittills har vi varken upplevt köer eller trängsel. VÄLKOMNA

 

Sommartid har vi inga djurvisningar men håll utkik till hösten. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Är ni sugna på något att äta så är Hajgrillen med glasskiosk vid entrén öppen för säsongen.