Våra
Djur

Fågelspindlar

Fågelspindlar tillhör Spindlar (Araneae)

Tillbaka till Spindlar

Övrig fakta

Fågelspindlar är en familj (Theraphosidae) med cirka 900 arter i 13 underfamiljer som i Amerika kallas oegentligt tarantulas, försvenskat till tarantlar, p.g.a. en missuppfattning från medeltiden, den helt obesläktade vargspindeln Taranteln har gett dem deras namn.

De flesta arter av fågelspindlar är relativt ofarliga för människan, det finns inga dokumenterade dödsfall av människor som blivit biten av fågelspindlar.

Fågelspindlar som kommer från nya världen (nord- och sydamerika) har ett bett som kan jämföras med getingars, det gör ont men leder oftast inte till några komplikationer. Dessa arter har också irriterande "hår" som de släpper från bakbenen när de känner sig hotade. Håren "bränner" och kliar, särskilt om man får dem i ögonen.

De afrikanska arterna saknar sådana "brännhår" och har istället ett starkare gift.

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Missa inte våra populära djurvisningar. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Torsdagen den 18/4 är sista dagen vår lilla kiosk är öppen, där finns kaffe, kaffebröd och korv.

Fredagen den  19/4 Öppnar Hajkiosken vid Tropicariums entré. Hajkiosken har samma öppettider som Kolmårdens djurpark.

Har ni egen matsäck finns fortfarande möjligheten  att sitta i friska luften utanför Tropicariums entré de dagar Hajkiosken är stängd.