Våra
Djur

Argentinsk prakthornspadda

Argentinsk prakthornspadda tillhör Groddjur (Amphibia)

Tillbaka till Groddjur

Argentinsk prakthornspadda (Ceratophrys ornata)

Tillhör Groddjur

Övrig fakta

Argentinsk horngroda (Ceratophrys ornata) är en groda som tillhör familjen Leptodactylidae och finns i mellersta Sydamerika. Vuxna grodor har en vanligtvis grön ovansida, även om brunaktiga färger också förekommer. Ovansidan har stora, symmetriska fält i mörkare färg. Medellängden är omkring 9 cm, hanar något mindre än honor. Huvudet är stort, och domineras av den mycket breda munnen. Ovanför ögonen har den två spetsiga, hornliknande utväxter.

Arten är klassificerad som missgynnad ("NT") av IUCN, och populationen minskar. Främsta hoten är jordbruk, både nyodling och föroreningar, industriella och andra utsläpp, samt byggnation. Insamling av den vuxna grodan som sällskapsdjur, och av äggen för vetenskaplig forskning, inverkar också menligt på arten. Dessutom är den utsatt för förföljelse på grund av den felaktiga uppfattningen att den skulle vara giftig.

Pga av Coronaviruset pausar vi alla planerade aktiviteter som riskerar att skapa trängsel.

Så fort situationen tillåter drar vi igång igen.

 

Ni behöver inte förboka ett besök på Tropicariet. Vi har drop-in och hittills har vi varken upplevt köer eller trängsel. VÄLKOMNA

 

Sommartid har vi inga djurvisningar men håll utkik till hösten. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Är ni sugna på något att äta så är Hajgrillen med glasskiosk vid entrén öppen för säsongen.