Våra
Djur

Skinkar

Skinkar tillhör Ödlor (Sauria)

Tillbaka till Ödlor

Skinkar (Scincidae)

Tillhör Ödlor

Utbredning: De flesta arterna finns i Sydostasien

Biotop: Marklevande, förutom gripsvansskinken som lever i träd.

Föda: Födan består bland annat av insekter och andra ödlor. Större arter äter dessutom vegetabilisk föda.

Övrigt: 100 släkten med tillsammans över 1000 arter.

Läs vidare om Skinkar:
Gripsvansskink | Blåtungad skink |

Övrig fakta

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Missa inte våra populära djurvisningar. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

Vår lilla kiosk är åter öppen, där finns kaffe, kaffebröd och korv.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Har ni egen matsäck finns det möjlighet att sitta i friska luften utanför Tropicariums entré.