Våra
Djur

Koralldjur

Koralldjur tillhör Ryggradslösa djur (Evertebrata)

Tillbaka till Ryggradslösa djur

Koralldjur (Anthozoa)

Tillhör Ryggradslösa djur

Läs vidare om Koralldjur:
Sexstråliga koralldjur |

Övrig fakta

Koralldjur, Anthozoa, är solitära eller kolonibildande polyper (utan medusageneration), Polyperna bildar själva ägg och spermier genom könlig och könlös (knoppning) fortplantning. Kolonin har ett yttre eller inre skelett av kalk eller hornartade ämnen. Många koralldjur är självlysande. Utmed våra kuster är det också vanligt med koralldjur och det finns faktiskt korallrev i Kosterrännan utanför norra Bohuslän där ögonkorallen bildar rev på ganska djupt vatten, under 85 m.

Stor grupp med över 6 000 arter, cirka 70 arter i Sverige, de man oftast menar med koraller är de sexstråliga koralldjuren, (Huvudsakliga arter i de tropiska korallreven) men det finns flera olika sorters koraller: åttastråliga koralldjur (Octocorallia) och koraller klassifierade i ordningen till subklassen Zoantharia, de svarta korallerna (Antipatharia), och mjukkorallerna (Zoanthinaria). Två av åtta utdöda ordningar av koraller är Rugosa och tabulata. Bägge dog ut i slutet av paleozoikum. De flesta andra anthozoer är anemoner.

*WIKIPEDIA

Hajarna matas av dykare

Onsdagar  kl 11.00

Missa inte våra populära djurvisningar. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Torsdagen den 18/4 är sista dagen vår lilla kiosk är öppen, där finns kaffe, kaffebröd och korv.

Fredagen den  19/4 Öppnar Hajkiosken vid Tropicariums entré. Hajkiosken har samma öppettider som Kolmårdens djurpark.

Har ni egen matsäck finns fortfarande möjligheten  att sitta i friska luften utanför Tropicariums entré de dagar Hajkiosken är stängd.