Våra
Djur

Koralldjur

Koralldjur tillhör Ryggradslösa djur (Evertebrata)

Tillbaka till Ryggradslösa djur

Koralldjur (Anthozoa)

Tillhör Ryggradslösa djur

Läs vidare om Koralldjur:
Sexstråliga koralldjur |

Övrig fakta

Koralldjur, Anthozoa, är solitära eller kolonibildande polyper (utan medusageneration), Polyperna bildar själva ägg och spermier genom könlig och könlös (knoppning) fortplantning. Kolonin har ett yttre eller inre skelett av kalk eller hornartade ämnen. Många koralldjur är självlysande. Utmed våra kuster är det också vanligt med koralldjur och det finns faktiskt korallrev i Kosterrännan utanför norra Bohuslän där ögonkorallen bildar rev på ganska djupt vatten, under 85 m.

Stor grupp med över 6 000 arter, cirka 70 arter i Sverige, de man oftast menar med koraller är de sexstråliga koralldjuren, (Huvudsakliga arter i de tropiska korallreven) men det finns flera olika sorters koraller: åttastråliga koralldjur (Octocorallia) och koraller klassifierade i ordningen till subklassen Zoantharia, de svarta korallerna (Antipatharia), och mjukkorallerna (Zoanthinaria). Två av åtta utdöda ordningar av koraller är Rugosa och tabulata. Bägge dog ut i slutet av paleozoikum. De flesta andra anthozoer är anemoner.

*WIKIPEDIA

Pga av Coronaviruset pausar vi alla planerade aktiviteter som riskerar att skapa trängsel.

Så fort situationen tillåter drar vi igång igen.

 

Ni behöver inte förboka ett besök på Tropicariet. Vi har drop-in och hittills har vi varken upplevt köer eller trängsel. VÄLKOMNA

 

Sommartid har vi inga djurvisningar men håll utkik till hösten. NÄR? I vår kalender.  är djurvisningar och andra aktiviteter markerade med grön färg.

Gå till kalender och klicka på ett grönfärgat datum för att se vad som händer den dagen.  kalender.

OBS! Det är ej tillåtet att förtära medhavd mat och dryck på Tropicarium.

Är ni sugna på något att äta så är Hajgrillen med glasskiosk vid entrén öppen för säsongen.