top of page

Inför besöket

Här har vi samlat praktisk information inför ditt besök. 

Parkering

Parkerar gör du på Kolmårdens djurparks stora parkering. Mer information om parkeringen på djurparkens hemsida

Köpa entrébiljett

För tillfället kan du bara köpa entrébiljett på plats i våra kassor. 

Årskort kan du alltid köpa online.

Öppettider 

Här hittar du aktuella öppettider

Sista insläpp sker 30 minuter före stängning.

Djurvisningar 

Vi har dagligen djurvisningar där djurvårdarna berättar mer om djuren, matar eller låter dig som besökare klappa eller komma extra nära. Vilka djur som du får träffa eller veta mer om varierar från dag till dag.

Mat & dryck

Under vinterhalvåret erbjuder vi fika, glass, godis, korv och paninis som går bra att äta vid sittplatserna runt vårt stora hajakvarium. Man får inte äta medhavd matsäck inne på Tropicarium. 

Sommartid öppnar vi upp vår hamburgerrestaurang och gelateria med sittplatser utanför Tropicariums huvudentré.

Får man klappa djuren?

Vissa av djuren på Tropicarium kan man få känna och klappa på, tillexempel våra rockor och fiskar. Under vissa lov och helger arrangerar vi extra visningar av djuren så man kan få chansen att komma riktigt nära och till och med känna på en orm, ödla eller spindel. 

Lemurer, apor, papegojor får man inte röra, även fast dem är väldigt söta. De kan nämligen bitas om man försöker röra dem. 

Ingår Tropicarium i djurparksentrén?

Tropicarium är fristående från Kolmårdens djurpark och ingår inte i den vanliga dagsentrén. Köp till din biljett till Tropicarium i vår entrékassa.

Guidningar

Familjer, skolklasser och företag kan boka in guidade turer på Tropicarium. Är du intresserad av att boka en guidad tur och komma extra nära och få vara med och mata djuren? Ring oss dagtid på 011-39 52 50.

Kan Tropicarium fakturera för besök?

Företag och skolor som föranmält besök eller bokat guidning har möjlighet att betala mot PDF-faktura efter överenskommelse, kontakta oss på info@tropicarium.se inför ert besök..

Tillgänglighet 

Anläggningen är tillgänglighetsanpassad och du tar dig med enkelhet fram med rullstol eller motsvarande överallt förutom längs äventyrsstigen i djungeln. Barnvagnen får följa med på hela Tropicarium förutom inne hos våra lemurer. 

bottom of page